APLINKA / BAŽNYČIA / KORUPCIJA / MISIONIERIU VIENUOLYNO ANSAMBLIS / PAVELDAS / PREZIDENTŪRA / SAVIVALDYBĖ / SEIMAS / STATYBOS / Vyriausybe / ŽINIASKLAIDA

Aukso kasykla atrasta Lietuvoje!

Kai kurie Lietuviai skundžiasi, kad mūsų šalyje nėra gamtinių išteklių – nei naftos, nei deimantų. Bet pagaliau Lietuvoje atrasta aukso kasykla! Kur? O gi pačiame Vilniaus senamiestyje, UNESCO saugomoje teritorijoje….visiem matomoje vietoje, t.y. Misionierių vienuolyno teritorijoje, ant Išganytojo kalno… kelis žingsnius nuo vilniečiams žinomo Tymo turgelio ir Open Kitchen Vilnius.

Sovietmečiu Misionierių bažnyčioje buvo Lietuvos nacionalinio muziejaus fondų saugyklos, o vienuolyno teritorijoje buvo pastatyta ligoninė. Visuomeninės paskirties aplinkoje šis auksas liko išsaugotas.

Pirmas šį auksą atrado net gi ne lietuvis, o gruzinas. Bet lietuviukai irgi pasipelno nuo šio aukso atradimo. Gruzinas verslininkas ir jo Kipre registruotos bendrovės atstovai dalinasi savo atrastu lobiu su Lietuvos valdininkais, prokurorais, teisėjais, advokatais ir žiniasklaida.

Tas auksas buvo Lietuvos žemelėje, kuri atlaikė tiek karų, marų ir okupacijų. Misionierių vienuolyno teritorija nuo 1695 metų stovėjo ant šio kalno neišdrąskyta ir neišniekinta.

O dabar kasant auksą visą tai dzin. Gavus iš valdininkų reikalingus pritartimus ir specialiai šiam projektui sukurtus valdžios sprendimus duodančius žalią sviesą naujai statybai – ten kur tikrumoje tai yra uždrausta – Vilniuje agresyviai vyksta aukso kasyklos darbai, t.y. modernių daugiabučių kvartalo statyba Misionierių vienuolyno ansamblio teritorijoje.

Lietuvos piliečiai tyli – kažkodėl nesuvokdami, kad šis auksas – tai jų turtas. Protėvių palikimas skirtas jiems ir ateities kartoms, o neskirtas vienam Gruzijos verslininkui ir modernių prabangių butų pirkėjams.

Kodėl tokia tyla ? Ar visi drasūs Lietuviai emigravo ir liko tik tie, kurie lyg pelės po šluota viskam pritaria? Valstybinės kultūros paveldo komisija, kuri įsteigta patarti mūsų šalies Prezidentei ir Vyriausybei LR Seime pasisakė, kad ši aukso kasykla yra blogis. VKPK kreipėsi į prokoratūrą prašydami, kad šios ydingos statybos būtų stabdomos, išvardydami ilgą sarašą rimtų pažeidimų. Bet nei Prezidentūra nei Vyriausybė paveldo ekspertų neklauso.

Valdininkai sotūs gavę aukso luitų iš šio projekto.

Lietuvos piliečiai prabuskite ir išsaugokite savo paveldą kol dar nevėlu. Jūsų auksas vagiamas viduryje baltos dienos……

2017-11-05 Misionierių statybos


2017-11-05 Misionierių statybos


2017-11-05 Misionierių statybos

Parašykite komentarą