APLINKA / BARAI / KAVINĖ / LAUKO KAVINĖ / SAVIVALDYBĖ / sveikata

Kodel skubama atidaryti lauko kavines COVID-19 pandemijos metu?

Įdomu kaip kavinėms pavyks laikytis SAM taisyklių… ypač Senamiestyje…
1.2.1. lankytojai, perkantys maistą išsinešimui ar užsisakantys maistą valgymui vietoje, eilėse prie kasos laikytųsi saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo vienas nuo kito;
1.2.2. atvirose erdvėse tarp staliukų būtų toks atstumas, kad prie skirtingų staliukų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu;
1.2.3.  atvirose erdvėse prie staliukų sėdintys lankytojai nuo pėsčiųjų takų, gyvenamųjų pastatų langų, gyventojų praėjimų į kiemus ir (ar) laiptines būtų nutolę ne mažesniu kaip 1 metro atstumu;
1.2.4.  į viešojo maitinimo įstaigą būtų įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsauginius veido skydus dėvintys lankytojai ir prie vieno staliuko sėdėtų ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus grupes, kurias sudaro artimieji giminaičiai, įtėviai, įvaikiai, globėjai ir rūpintojai. Valgant ir geriant viešojo maitinimo organizavimo vietų atvirose erdvėse lankytojams dėvėti nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių neprivaloma.
1.5. užtikrinti tinkamą lankytojų aptarnavimui skirto inventoriaus (staliukų, kėdžių ir pan.) ir viešojo maitinimo įmonės aplinkos valymą ir dezinfekciją….. užtikrinti, kad dažnai liečiami paviršiai (durų rankenos, banko kortelių skaitytuvai ir pan.) būtų valomi ir dezinfekuojami dažniau nei įprasta. Lankytojų stalai turi būti valomi ir dezinfekuojami po kiekvieno apsilankymo.
1.8. aprūpinti darbuotojus apsaugos priemonėmis. Lankytojus aptarnaujantis personalas turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones)
1.9. sudaryti sąlygas ir užtikrinti, kad darbo metu darbuotojai vengtų socialinio (tiesioginio) kontakto, pagal galimybes laikytųsi saugaus atstumo (ne mažiau kaip 2 metrų), išskyrus atvejus, kai aptarnaujami lankytojai….
Instrukcijoje nėra reikalavimo, kad kavinių darbuotojai plautų rankas su muilu arba dezinfekuotu jas specialiomis rankų dezinfekcinėmis priemonėmis aptarnavus kiekvieną kavinės lankytoją. Vietoj to parašyta, 1.9.1. kad kavinių darbuotojai ne rečiau kaip kas 2 val. plautų rankas skystu muilu ir šiltu tekančiu vandeniu, dezinfekuotų jas specialiomis rankų dezinfekcinėmis priemonėmis, vengtų liesti rankomis veidą, akis, nosį, burną ir kt, laikytųsi kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo…. Klausimas > kiek klientų aptarnaus prieš plaunant rankas ??
Kaip bus užtikrinta indų ir įrankių švara? Ne visos kavinės turi indaploves kuriose plauna indus ir įrankius ne mažesnėje kaip 60’C temperatūroje. Kokios priemonės užtikrins plastmasinių įrankių ir indų švarą ? Kur jie ir kaip jie sandeliuojami ir išduodami ?

Parašykite komentarą