APIE MUS / LAUKO TRENIRUOKLIAI / PROJEKTAI / SENIŪNAIČIAI / SENIŪNIJA / SPORTAS / VAIKŲ ŽAIDIMO AIKŠTELĖS

SOS – kritinė padėtis su Senamiesčio VBT pirkimais

Senamiesčio vietos bendruomenės taryba (VBT) svarstė kaip geriausiai panaudoti 2013m VBT lėšas. (VBT programą finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.)

2013 m birželio 20 d perdavėm Senamiesčio VBT lėšų paskirstymo suvestinę Vilniaus miesto savivaldybei ir Senamiesčio seniūnui. Mes tikejomės, kad 2013 metais bus tvarkingai vykdomi Senamiesčio VBT pirkimai. Plačiau apie tai skaitykite > Senamiesčio VBT lėšų paskirstymo planas

2013-06-18 Senamiesčio VBT lėšų paskirstymo planas

2013-06-18 Senamiesčio VBT lėšų paskirstymo planas

2013 m liepos 30 d gavome elektroninį laišką  iš Senamiesčio seniūnijos, kuriame buvo prisegtas raštas iš Viešųjų pirkimų skyriaus. Šiame laiške Viešųjų pirkimų skyrius skatino seniūnijas tarpusavyje suderinti panašios prekių grupės pirkimus ir vykdyti juos centralizuotai.  Kadangi Senamiesčio VBT lėšų paskirstyme buvo numatyta vaikų žaidimo aikštelių įranga ir lauko treniruokliai –  buvo tikimybė, kad galbūt šių prekių pirkimai bus Savivaldybėje vykdomi centalizuotai.

2013-07-24 Del lešu skirtu VBT pirkimams

2013-07-24 Del lešų skirtų VBT pirkimams

Deja deja… laikui bėgant išaiškėjo, kad ir vėl susidūrėme su valdininkų neveiklumu. Negalėjome patikėti, kad kartojasi pereitų metų košmaras. Apie 2012 m VBT pirkimus kviečiame paskaityti ‘VBT projektus žlugdo valdininkai’

2013 m rugsėjo 3 d nesulaukę naujienų iš Senamiesčio seniūnijos mes tiesiogiai kreipėmės į Vilniaus miesto Savivaldybės viešųjų pirkimų skyrių sužinoti kaip vyksta mūsų numatyti VBT pirkimai. Tikėjomės išgirsti, kad pirkimai vygdomi. Deja sužinojome, kad Senamiesčio seniūnas kol kas dar nėra pateikęs pirminio dokumento, lydraščio ir prašymo daryti šiuos pirkimus.

Seniūnas Petrauskas

Seniūnas Petrauskas

Senamiesčio seniūnas Romasis Petrauskas kol kas nesiėmė ir artimiausiu metu neketino imtis spręsti ši klausimą, tad mes savo jėgomis stengiamės operatyviai spręsti tinkamą lėšų įsisavinimo klausimą.

2013 m rugsėjo 18 d. Senamiescio VBT tarybos pirmininkė Asta Baškauskaitė ir Rasų kolonijos bendruomenės atstovė Milda Šerkšnienė Savivaldybėje susitiko su mero patareju Vitalijum Besakirskiu ir Viešųjų pirkimų skyriaus, dokumenų rengimo poskyrio vyriausiu specialistu Julium Jakavičium.

Grįžę iš šio susirinkimo peržiūrėjome 2013-06-18 Senamiesčio VBT numatytų pirkimų sarašą, kadangi dabar mum jau reikėjo šį sarašą koreguoti. Laikas ištirpo kol Senamiesčio seniūnas snaudė ir neatliko savo darbo. VBT programos lėšos turi būti įsisavintos iki 2013 m pabaigos. O rugsėjo mėnesį dar net nepradėtos viešųjų pirkimų procedūros. Siaubas!! Teko atsisakyti kai kurių anksčiau numatytų pirkimų ir patikslinti VBT lėšų paskirstymą.

Rugsėjo mėnesį mums teko spręsti kaip apšviesti Vokiečių g. vaikų žaidimo aikštelę. Buvome numatę VBT lėšas šiam apšvietimui, bet susidūrėmė su elektros galingumo problemomis. Apie tai kviečiame paskaityti straipsnyje > Vokiečių g. vaikų žaidimo aikštelės apšvietimas

2013 m rugsėjo 27 d. perdavėm Vilniaus miesto Savivaldybės viešųjų pirkimų skyriui ir Senamiesčio seniūnijai patikslintą 2013 VBT lėšų paskirstymo suvestinę.

2013-09-27 VBT lėšų paskirstymo patikslinimas, p1

2013-09-27 VBT lėšų paskirstymo patikslinimas, p1

2013-09-27 VBT lėšų paskirstymo patikslinimas, p2

2013-09-27 VBT lėšų paskirstymo patikslinimas, p2

2013 m spalio 1 d. Senamiesčio seniūnas, Romasis Petrauskas, baigė savo valdininko karjerą  ir pagaliau išėjo į pensiją. Senamiesčio seniūnijoje liko vyriausioji specialistė p. Rena Snitkienė.

2013 m  spalio 11 d. penktadienį sulaukėme Seniūnijos / Renos Snitkienės skambučio. Ji pranešė, kad nepavyks atlikti 2013 m. VBT pirkimų, kadangi Savivaldybėje jau pasiektas mums reikalingų prekių kategorijų pirkimų limitas. Bet gi mes 2013 m. birželio 20 d. perdavėme Senamiesčio seniūnijai ir Savivaldybei  mūsų VBT lėšų paskirstymo suvestinę, kurioje buvo numatyta kokios prekės ir paslaugos turės būti perkamos Senamiesčiui. Kodėl nebuvo laiku pradėtas viešųjų pirkimų procesas ? Ką visą tą laiką veikė Senamiesčio seniūnas ? Kodėl Savivaldybėje niekam nerūpėjo, kad merdi Senamiesčio 2013 m. VBT programos pirkimai ?

Rena Snitkienė mum patarė šiuo klausimu skambinti Vidaus apskaitos poskyrio vyriausei specialistei Laimai Grigoravičienei ir Aprūpinimo skyriaus vyriausiam specialistui Kęstučiui Makaravičiui.  Jie abu patvirtino, kad Senamiesčio VBT pirkimai atsidūrė aklavietėje.

Susidarė kritinė padėtis ! 

Galbūt kitiems tai būtų projekto pabaigos taškas. Bet ne mums! Mes vadovaujamės šūkiu: “Viltis miršta paskutinė”.

sos

2013 m  spalio 11 d. mes kreipėmės pas mero patarėją Vitalių Besakirską prašydami jo pagalbos. Jis žadėjo, kad bandys šią temą iškelti per rytinį susitikimą su meru Artūru Zuoku pirmadieni Spalio 14 d. Persiuntėme p. Besakirskiui ir merui Zuokui mūsų 2013 m rugsėjo 27 d patikslintą VBT lėšų paskirstymo suvestinę.

mero patarėjas Vitalius Besakirskas

mero patarėjas Vitalius Besakirskas

2013 m  spalio 11 d. sužinojome, kad mero patarėjas Vitalius Besakirskas jau sprendžia mūsų situacija kartu su Savivaldybės administracijos direktorium Valdu Klimantavičium , administracijos direktoriaus pavaduotoju Jonu Urbanavičium ir Viešųjų pirkimų skyriaus vedėju Eriku Bėrontu. Jie tikisi rasti išeitį iš šios sudėtingos situacijos ir ieško būdų kaip skubiai įvygdyti uždelstus Senamiesčio VBT pirkimus.

Dėkojame mero patarėjui Vitaliui Besakirkiui už jo pagalbą ir nuoširdumą.

Dėkojame Renai Snitkienei už jos pastangas ir dėmesį. Šį rudenį jai teko vakaroti Seniūnijoje, kad spėtu paruošti Senamiesčio VBT pirkimų procedūrų dokumentacija.

Valio, kad pagaliau šiap netaip pavyko įgyvendinti Senamiesčio 2013 VBT pirkimus.

2013 m  lapkričio mėnesį buvo pasirašytos Senamiesčio VBT lėsų pirkimo sutartys.

Įrašo “SOS – kritinė padėtis su Senamiesčio VBT pirkimais” komentarai: 2

  1. Atgalinė nuoroda: Vokiečių g. nauja vaikų žaidimo aikštelė ir lauko treniruokliai | Senamiestis

  2. Atgalinė nuoroda: Atnaujintos vaikų žaidimo aikštelės | Senamiestis

Parašykite komentarą