APLINKA / EISMAS / PARKAVIMAS

Nemokamas parkavimas senamiestyje

Anksčiau trumpam atvažiavus į senamiestį budavo sunku rasti, kur pasiparkuoti automobilį. Tekdavo ratais važiuoti, norint paparkuoti automobilį Vokiečių gatvėje arba aplink Rotušės aikštę. Atsiradus “mėlynai“ parkavimo įkainių zonai atsirado tuščių vietų trumpalaikiam automobilio parkavimui.

Kita medalio pusė – parkavimo aikštelė prie Tymo turgaus tapo mokama. Savivaldybė skatino ūkininkus panaudoti esamus medinius pavilionus Tymo kvartale. Ketvirtadieniais vykstantys  Tymo turgeliai tapo populiarūs. Pirkejai atvyksta iš viso miesto apsipirkti ekologiškų daržovių ir kitos ūkininkų produkcijos. Savivaldybės veiksmai vieni kitiems prieštarauja – tai ragina apsilankyti Tymo turgelyje, tai rašo šioje zonoje baudas už parkavimą ypač intensyviai ketvirtadieniais, kai vyksta Tymo turgelis. Nors tikrumoje ketvirtadieni parkavimo aikštelė šalia Tymo turgaus galėtų būti nemokama.

O ar žinote, kad yra dvi nemokamos parkavimo aikštelės Gedimino kalno papėdėje? Viena yra šalia Nacionalinio muziejaus Arsenalo gatvėje. Ji jau nuo ankstyvo ryto sausakimša. Ten bet kas, kas žino ir spėja anksti ryte pasiparkuoja savo automobilį visai dienai nemokamai. O antra – šalia Valdovų Rūmų, kur kadaise buvo statybinkams skirta zona. Statybos baigėsi, o aikštelė su tvora liko. Ją naudojasi „Rezervato direkcijos“ darbuotojai ir jų draugai.

Mes kreipėmės į savivaldybę liepos mėn. pradžioje sužinoti kodėl šį aikštelė šalia Nacionalinio muziejaus Arsenalo gatvėje yra nemokama. Išsiuntėme užklausimą į Savivaldybę ir Seniūnija su prisegtais fotos:

laiskas i savivaldybe  museum parking 3  museum parking 2  museum parking 1

Savivaldybė atsiliepė į mūsų laišką (žr.prisegta) . Mero patarėjas  Eduardas Kriščiūnas paskambino mums aptartį šią situaciją. Kaip pasirodo jis jau kreipėsi į Kultūros Paveldo departamentą (KVAD) ir Pilų direkciją dėl šios problemos. Prisegam raštą, kurį p. Kriščiūnas gavo iš KVAD vedėjo Vito Karčiausko. Tuomet mes pasiūlėme, kad savivaldybei reiktų organizuoti susitikimą, kuriame dalyvautų Savivaldybės, Senamiesčio Seniūnijos, „Rezervato direkcija“  ir visuomenės atstovai.

2012-05-04 V. Karciausko laiskas p. Krisciunui

2012-07-03 atsakymas is savivaldybes--  2012-07-04 laiskas Krisciunui

Įrašo “Nemokamas parkavimas senamiestyje” komentarai: 9

  1. Atgalinė nuoroda: Nemokamas kemperių parkavimas Senamiestyje | Senamiestis

  2. Atgalinė nuoroda: Baigiasi katino dienos | Senamiestis

Parašykite komentarą